Flikkerend scherm bij Sony Vaio VPSCB

Sinds vorig jaar heb ik een Sony Vaio laptop. Fijn dingetje, 4,5 uur accutijd, met een extended accu erbij zelfs 8 uur. Lekker vlot, zelfs met Windows 7 erop. Fijn werken met Photoshop e.d. ondanks dat het scherm niet een van de grootste is.

Enige jammere was dat bij PDFjes en ook grotere plaatjes er een nare flikkering door het scherm ging. Soms een paar seconden niet maar daarna weer wel, niet constant dus het kost energie om dan nog iets te lezen op het scherm. Veel lopen Googlen en de tips varieerden van de kabel van het scherm testen (wat in mijn geval niet hoefde, want het gebeurde alleen met grote beeldfiles (pdf danwel plaatjes) tot de refreshrate aanpassen (wat niet hielp) of nieuwe drivers installeren (daar heb ik een goeie 6 uur mee lopen prullen).

Uiteindelijk vandaag *weer* gaan zoeken of er een oplossing was want ik werd te hard afgeleid door de knipperende PDF’s die ik aan het lezen was. Na 8 opties geprobeerd te hebben (de power management optie aanpassen voor de videokaart zelfs) klikte ik de monitor vanĀ  High Color (16 bit) naar True Color (32 bit) en daar is het gezeik met het knipperende scherm opgelost. EIN-DE-LIJK!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *